12 септември 2010 г.

HDSP: Имах царевица между ей тея двата зъба



Вероятно това ще е репликата, с която публиката ще запомни HDSP: Лов на дребни хищници, или поне това цели рекламната кампания с трейлъра на филма. Продукцията е изцяло българска и цели да бъде поредната крачка към завръщането на българското кино. Още повече, че е сниман с дигитална кинокамера Silicon Imaging - същата, с която е сниман "Беднякът милионер".

Още от трейлъра се вижда, че продукцията е снимана качествено, или поне отскоро можем да видим подобна визия в български филм. Има и приятен уебсайт, където има трейлъри, тапети, снимки и повечко инфо за филма. За музикално озвучение пък слушаме Остава. Историята се върти около четирима тийнейджъри, които се забъркват в някакви съмнителни схеми с някакъв още по-съмнителен тип.

Режисьорът е дебютант - Цветодар Марков. Актьорите също са млади, от школата на НАТФИЗ. Първоначалното впечатление от визията е добро. Надяваме се, че вече и актьорската игра ще удържи фронта, въпреки че с репликата "Имах царевица между ей тея двата зъба" ни дават повод да се усъмним в това. Но ако подкрепяте българското, парите за билет със сигурност ще отидат на правилното място. Лентата ще се върти в кината от 17 септември.

Няма коментари:

Публикуване на коментар