20 август 2010 г.

Беглика фест 2010: Начало!

Търси се "възможен начин на живот, който ни мотивира да се стремим към отговорно потребление и минимизиране на екологичния ни отпечатък върху околната среда". Под този наслов се открива поредното "издание" на Беглика Фрий Фест.

Уникалният фест традиционно се помещава в изключително живописната и едноименна местност в Баташката планина (Родопи). По това време на годината хиляди млади и загрижени за природата артисти се стичат на феста, за да покажат алтернативни начини на живот, които са природо-щадящи.

Проблемът за защитата на природата се влошава с всяка година. В България обаче той има съвсем друго измерение. Докато в Европа се борят със замърсяването от ежедневното потребление, тук в България още не сме стигнали до тази фаза. На нас първо ни предстои да се преборим сами със себе си: прекомерното застрояване на диви местности и абсолютното нехайство от страна на държавната власт.


Аркутино... Един от най-живописните плажове днес е превърнат в поредното мутренско сборище: бяла осветена дървена алея те води до камара от бели чадъри и шезлонзи за по 20 лв., разположени сред няколко луксозни шатри и пред лъскаво заведение.


Тази година Беглика фест ще се състои на 20, 21 и 22 август.
Повече инфо за събитието вижте в:
Официалният сайт на Беглика фест 2010
Facebook event-а на феста

Няма коментари:

Публикуване на коментар